Leerlingen Technasium Walterbosch helpen Omnisport met advies

B & O, Blog, Home, scholen

16-03-20

Topsportcentrum Omnisport heeft eind november in het kader van een Blikopener-project drie pittige vraagstukken voorgelegd aan leerlingen VWO 5 van het Technasium van Walterbosch. Ruim drie maanden hebben de leerlingen eraan gewerkt en vorige week presenteerden ze op school de resultaten.

Er zijn ontwerpen gemaakt voor een mobiele brug die het binnenterrein met het sportcafé verbindt, er zijn ontwerpen gemaakt om het sportcafé aantrekkelijker te maken en er is onderzoek gedaan naar faciliteiten voor concerten.

Peter Bourgonje, hoofd facilitair beheer: “Ik heb echt een paar goede ideeën gehoord, waar we misschien wel wat mee kunnen. Het zijn basisideeën die we zelf kunnen finetunen. Een paar leerlingen bedachten bijvoorbeeld een uitschuifsysteem voor de brug, en een slimme oplossing om de brug op te bergen. Een ander groepje presenteerde een verrijdbare trap die ingezet kan worden. Dat heeft wat nadelen, maar ik zie ook interessante voordelen. Er is toch goed over nagedacht! Eén groepje is wel drie keer bij ons langs geweest, en dat zag ik terug in hun presentatie.”

Monique Postma en Naomi Bugter, projectmanager en salesmanager: “De groepjes die zich over het sportcafé hebben gebogen kwamen echt met heel verschillende adviezen. We zagen een heel mooi voorstel voor een nieuwe uitvoering en nieuwe inhoud van de menukaart. De uitvoering met een houten kaft zouden we direct wel willen doorvoeren. Ook goed om te zien dat dit groepje heeft nagedacht over voedselverspilling, dat is een heel actueel onderwerp. Bij een andere groep zagen we een echt professionele presentatie, met zelfs 3D-beelden erin verwerkt. Ze hebben heel veel verschillende aspecten uitgewerkt, van vloer tot muren, plafond, indeling, materialen van het meubilair, kleuren en zelfs een haard. Daar gaan we over nadenken.”

Leerlingen gaan in een aparte les nog reflecteren over het project, onder leiding van docent Esther de Haan. Welke inzichten hebben ze opgedaan over hun eigen kwaliteiten, en wat hebben ze geleerd over beroepen en hun eigen toekomstperspectief?

Omnisport, dank voor de gastvrijheid voor de leerlingen, en succes gewenst met de resultaten!