Blikopener-in-één-dag

B & O, Blog, Home, Nieuws, scholen

Een brede beroepsoriëntatie in korte tijd, door het Kompaan College in Vorden en Bronkhorst in Ruurlo.

 03-05-2022

Deze Blikopener-in-één-dag begint om 9.30 uur in de klas van het Kompaan College in Vorden met het kijken naar een filmpje.  Manfred Krooshof, Manufacturing Quality Engineer én coördinator praktijkopleiden bij Bronkhorst, stelt hierin de vraag aan de leerlingen of ze mee willen denken én nodigt hen meteen die middag een kijkje te komen nemen bij hun bedrijf.
Het bedrijf Bronkhorst ontwikkelt en maakt meet- en regelinstrumenten voor klanten voor wie het belangrijk is om precies genoeg vloeistoffen of gassen te gebruiken.
Deze uitnodiging biedt de kans voor de leerlingen om een idee te krijgen van de diversiteit aan beroepen bij het bedrijf. Bij een internationaal bedrijf als Bronckhorst hebben ze mensen met verschillende vaardigheden nodig. Natuurlijk is technisch talent belangrijk, maar ook creativiteit, inzicht in mensen en verkooptalent. Het bedrijf Bronkhorst gaf vorig jaar een gastles over hoe meet- en regelinstrumenten een rol kunnen spelen bij het toepassen van groen in de school om het binnenklimaat te verbeteren als onderdeel van een andere Blikopener. Dit jaar heeft het bedrijf zelf een vraag aan de leerlingen: hoe kunnen onze instrumenten bijdragen aan het zuiniger omgaan met energie op jullie school?

Klik op de afbeelding om de blog te lezen.