Onze organisatie

Onze mensen

Onze mensen

Het Educatiepunt is een stichting. Bestuursleden van de stichting zijn Wendy Dienske, Johan Luijendijk en Iris van de Kamp. Wendy en Iris vormen samen  het kernteam dat de uitvoering aanstuurt.

Bij het Educatiepunt is een pool van experts aangesloten die vanuit onze projectorganisatie op inhuurbasis werken aan opdrachten. Ook kunnen zij het Educatiepunt als platform gebruiken om (samen met anderen) het initiatief te nemen om nieuwe projecten te ontwikkelen.

Het betreft deskundigen op het gebied van:

  • Projectcoördinatie met diverse specialisaties zoals duurzaamheid, cultuureducatie en persoonsontwikkeling.
  • Ontwikkeling en uitvoering van workshops op het gebied van o.a. kunst en cultuur, talentontwikkeling en reflectie door leerlingen.
  • Trainen en coachen van teams op onderwerpen als bijvoorbeeld projectontwerpen, procesgericht werken en co-creatie.
  • Onderwijskundigen met diverse specialisaties zoals primair en voortgezet onderwijs, maar ook 21e eeuwse vaardigheden of bijvoorbeeld erfgoededucatie.

Daarnaast werken we samen met een groot aantal kennis- en netwerkorganisaties lokaal, regionaal en landelijk. Zij geven toegang tot specifieke kennis en informatie op een bepaald terrein. Denk bijvoorbeeld aan iTALENTi (Raïssa Velders),  De wereld van LOB, Jet-Net & TechNet, NewTechPark ApeldoornPlatform Techniek Stedendriehoek, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, Cleantech RegioMuzehof Centrum voor de Kunsten Zutphen, Brightmakers, Kleinkunstig, Zutphen Energie, Ambacht21 en RCT Gelderland.

Wendy Dienske

Wendy Dienske

Coördinator Educatiepunt Zutphen; voorzitter stichtingsbestuur

Wendy is ‘spin in het web’ bij alles wat zij deed en doet. Haar werk heeft zich altijd rondom onderwijs afgespeeld: vanuit het kinder- en jongerenwerk in Amsterdam (o.a. opzetten Jan van der Heijdenhuis), het geven van sociaal-emotionele trainingen en cultuureducatie.

“Verbinden is de rode draad in mijn opleiding en werk en is ook de kracht van het Educatiepunt. Verbinden maakt sterker, effectiever en efficiënter, zowel als het gaat om inhoud als om de kwaliteiten van mensen. En waarom het onderwijs? Alles begint bij sterk en breed gedragen onderwijs!”

Iris van de Kamp

Iris van de Kamp

Coördinator Educatiepunt Apeldoorn; lid van stichtingsbestuur

Iris is werkzaam als zelfstandig gevestigd onderwijskundige. Ze werkt als projectleider en ontwikkelaar voor culturele instellingen, het hoger kunstonderwijs en het basis- en voortgezet onderwijs. 

“Ik ben onder de indruk van de kracht van het concept van het Educatiepunt en zet me er graag voor in om het Educatiepunt verder uit te bouwen en te verduurzamen. Ik zie zoveel plezier bij leerlingen als ze uitgedaagd worden door bedrijven en op pad mogen om mee te werken aan oplossingen. Lokale verbinding heeft in mijn ogen echt meerwaarde voor álle betrokkenen en kan zoveel mooie nieuwe contacten tot stand brengen en nieuwe inspiratie en energie geven.”

Johan Luijendijk

Johan Luijendijk

Penningmeester stichtingsbestuur

Johan is als betrokken bedrijfseconoom de steun en toeverlaat van veel zelfstandige professionals. Daarnaast zet hij zich graag in voor diverse maatschappelijke initiatieven. Dromen doet hij ook graag, vooral over de invoering van het basisinkomen. De beste manier om iedereen echt zelfstandig mee te laten doen in de samenleving.

“Het Educatiepunt is een prachtige, praktische manier om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de samenleving. Direct naast school is er nog zoveel meer te leren. Graag ondersteun ik het Educatiepunt vanuit mijn rol als penningmeester.”