Onze klanten

Bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties

Bedrijven en organisaties – vanuit een breed spectrum aan sectoren – kunnen de diensten van het Educatiepunt benutten om samenwerking met scholen op te bouwen. Ze komen makkelijk in contact met scholen en krijgen hulp bij het zodanig inrichten van projecten dat er een goede match is tussen het belang van de organisatie en het belang van de leerlingen en de school. Ze gebruiken de denk-, doe- en innovatiekracht van jongeren voor eigen vraagstukken of uitdagingen en maken kennis met werknemers van de toekomst.

Het Educatiepunt spreekt de taal van het onderwijs en weet wat er speelt in het onderwijs. We kunnen u helpen om makkelijk in contact te komen met scholen en projecten zo in te richten dat er een goede match is tussen het belang van uw organisatie en het belang van de leerlingen en de school. U kunt de denk-, doe- en innovatiekracht van jongeren inzetten voor eigen vraagstukken of uitdagingen en kennismaken met werknemers en klanten van de toekomst. De kinderen en jongeren leren over hun mogelijkheden in de toekomst.

Wilt u met uw bedrijf of organisatie:

 • Bijdragen aan het inspireren en opleiden van uw toekomstige werknemers?
 • En daarom samenwerken met basis- of middelbare scholen?
 • Beter zichtbaar zijn voor de omgeving?
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen lokaal vormgeven?

Dan kan het Educatiepunt ondersteuning bieden. De samenwerking kost u daardoor minder tijd en de impact is toch optimaal.

Hoe gaan we te werk?

1.  We komen graag langs voor een gesprek om uw vraag helder te krijgen.
2.  Wij maken een voorstel op maat dat aansluit bij en ook inhoudelijk van waarde is voor uw organisatie.
3.  Wij maken daarbij gebruik van onze eigen producten en waar nodig huren wij expertise in vanuit ons brede lokale netwerk.


Producten en diensten

We ontwikkelen en ondersteunen bij de realisatie van verschillende typen projecten. Al onze projecten zijn maatwerk. Voorbeelden van projecten en diensten zijn:

 • Blikopener-projecten
  Blikopener-projecten zijn gericht op samenwerking van basisscholen en middelbare scholen met bedrijven of zorginstellingen. Het via uitdagende en creatieve opdrachten interesseren van jongeren voor een toekomst in schaarstesectoren staat centraal. Het startpunt van deze projecten is steeds het economisch belang van de bedrijven en instellingen.
 • Uw bedrijf BinnensteBuiten
  Leerlingen van een lokale school maken in samenwerking met een kunstenaar aan de buitenkant van uw bedrijf zichtbaar wat er binnen uw bedrijf gebeurt.
 • Een gastles die staat als een huis!
  Wij ontwikkelen in overleg met u een aansprekende gastles voor leerlingen uit het basis- en/of voortgezet onderwijs. Inclusief de daarbij benodigde materialen als bijvoorbeeld beroepenkaarten en filmpjes.

 Geïnteresseerd? Lees meer over de mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie in onze flyer ‘Educatiepunt in bedrijf’ of maak een afspraak!

Klik op de afbeelding voor de hele flyer!

Voorbeelden van onze projecten:

Jong plus oud is een heleboel vrolijke energie!

Jong plus oud is een heleboel vrolijke energie!

Een Blikopener van het Eligant Lyceum en woonzorgcentrum de Polbeek Zutphen, 08-06-2022 Het lijkt een gewone dinsdagmiddag bij woonzorgcentrum de Polbeek, maar dat verandert op het moment dat de eerste leerlingen van het Eligant Lyceum binnenkomen! De recreatieruimte...

Lees meer
Blikopener-in-één-dag

Blikopener-in-één-dag

Een brede beroepsoriëntatie in korte tijd, door het Kompaan College in Vorden en Bronkhorst in Ruurlo.  03-05-2022 Deze Blikopener-in-één-dag begint om 9.30 uur in de klas van het Kompaan College in Vorden met het kijken naar een filmpje.  Manfred Krooshof,...

Lees meer
Een pad waarop voor iedereen iets te beleven valt!

Een pad waarop voor iedereen iets te beleven valt!

Zutphen, 23-03-2022 Dinsdag 22 maart is een belangrijke dag voor de leerlingen van de Walter Gillijnsschool die meededen aan de Blikopener met activiteitencentrum ’t Trefhûs. De resultaten van hun samenwerking worden gepresenteer! Begeleidend coördinator dagbesteding...

Lees meer
Eens kijken hoe andere ontwerpers en makers dat doen!

Eens kijken hoe andere ontwerpers en makers dat doen!

Zutphen, 18-02-2022 Op een ruim terrein aan de rand van Brummen komen mensen met een beperking activiteiten doen bij activiteitencentrum ’t Trefhûs. Op het terrein is ook woonlocatie Radeland van Philadelphia gevestigd. De medewerkers van ’t Trefhûs willen graag een...

Lees meer
Trots op Bronkhorst!

Trots op Bronkhorst!

Een verslag van onze samenwerking bij het maken van beroepenkaarten Zutphen, 6-12-2021 Vorig jaar rond deze tijd gaf Bronkhorst een mooie interactieve digitale gastles voor twee groepen van het Kompaan College in het kader van de Blikopener  Klimaat in de...

Lees meer
Leren over de middeleeuwen in Zutphen; zo doen wij dat!

Leren over de middeleeuwen in Zutphen; zo doen wij dat!

Zutphen, 05-11-2021 “Kunnen jullie de leerlingen van de Anne Flokstraschool iets vertellen en laten zien over de middeleeuwen in Zutphen?” Isa Hulleman, Keziban Tepe en Shalisha Blankaflor, vierdejaars leerlingen Zorg en Welzijn van het Kompaan College, komen op...

Lees meer