Eens kijken hoe andere ontwerpers en makers dat doen!

B & O, Blog, Home, scholen

Zutphen, 18-02-2022

Op een ruim terrein aan de rand van Brummen komen mensen met een beperking activiteiten doen bij activiteitencentrum ’t Trefhûs. Op het terrein is ook woonlocatie Radeland van Philadelphia gevestigd. De medewerkers van ’t Trefhûs willen graag een gewoon pad omtoveren tot een echt Beleefpad waar de cliënten worden uitgedaagd om te bewegen. In het kader van een Blikopener-project hebben zij de leerlingen van de Walter Gillijnsschool gevraagd hierover mee te denken.

De leerlingen hebben eerder al kennis gemaakt met de bewoners en ontdekt wat zij wel en niet kunnen. Hierover lees je meer in de blog die we hierover schreven.Terug op school zijn de leerlingen zich verder gaan verdiepen in de verschillende beperkingen van de bewoners. Daarna hebben ze in groepjes onderdelen voor het Beleefpad bedacht. Wat een denkkracht komt er uit zo’n groep! De medewerkers van ’t Trefhûs waren onder de indruk en hebben aangegeven welke zij graag verder uitgewerkt zouden zien. Dat willen de leerlingen natuurlijk graag doen! Maar uhhh…. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Wat is er mogelijk? Wat kan ook écht gemaakt worden? Hoe doe je dat als je geen stroom hebt langs het pad? Hmmm… eens kijken. Waar kunnen we terecht voor informatie hierover?

Wacht eens even! Er staan in Zutphen toch overal paaltjes waar, als je ergens aan draait of op trapt, een verhaal over de geschiedenis van Zutphen verteld wordt? En een schommelbank waar muziek uit komt als je schommelt? Die zijn gemaakt door een bedrijf uit Zutphen, Playnetic. Misschien kunnen we daar naartoe? Gelukkig wordt er positief gereageerd, de leerlingen zijn van harte welkom!

Klik op de afbeelding op de hele blog te lezen.