Eligant Lyceum en Kappert Bouw bouwen samen door!

B & O, Blog, Home, scholen

06-03-2021 Het Eligant Lyceum en Kappert Bouw zijn begonnen aan de tweede ronde van hun Blikopenersamenwerking!

Bij de eerste Blikopener van het Eligant Lyceum en Kappert Bouw hebben de leerlingen van het eerste jaar bij het vak Onderzoeken en Ontwerpen een kijkje gekregen in de wereld van de bouw. Zij mochten het Zutphense bedrijf Kappert Bouw adviseren over hoe de informatieverstrekking over veilig werken in een nieuw jasje gestoken kan worden. Hoe kan dit hipper, iets moderner?
De directeur van Kappert Bouw was enthousiast over de ideeën die werden gepresenteerd. En dat is niet onbeloond gebleven!

Voor 3 leerlingen heeft het project dit jaar een vervolg gekregen. Zij werken intensief samen met de direkteur van het bouwbedrijf aan de uitwerking van een app die werknemers in de bouw op een aansprekende manier kan ondersteunen bij het veilig werken op de bouwplaats. Voor de uitwerking wordt gebruik gemaakt van de ideeën en adviezen van de leerlingen vorig jaar. Een mooie kans voor de leerlingen in het tweede jaar van hun middelbare school!

Maar ook de nieuwe eerstejaars worden dit jaar niet vergeten. Zij kunnen meedoen aan een nieuwe vraag vanuit Kappert Bouw, deze keer samen met architect Marc Harmsen van Architecten_lab. Zij dagen de leerlingen uit mee te denken over duurzame alternatieven voor de gebruikelijke traditionele bouwmaterialen.

De leerlingen gaan zich oriënteren op mogelijke alternatieve materialen en kunnen die zelf onderzoeken op een aantal eigenschappen. Zijn ze bijvoorbeeld slijtvast, voldoende belastbaar, in hoeverre zijn de waterdoorlatend en luchtdoorlatend, hoe is de treksterkte, enz. De leerlingen ontwerpen een testopstelling en zullen ook zelf testen uitvoeren. Jonathan en Marc kijken al uit naar de resultaten van de onderzoeken!