HEB JIJ VOOR MIJ…?

Nieuw deelplatform voor onderwijs

Voor particulieren is het delen van materialen niet meer weg te denken, maar ook scholen hebben steeds vaker de wens om materialen te delen in plaats van zelf aan te schaffen. Zeker als het gaat om materialen die incidenteel, bijvoorbeeld voor projecten, nodig zijn. Dit is niet alleen financieel voordelig voor de scholen, maar past ook binnen een duurzame samenleving.

Vanuit het Educatiepunt hebben wij, in overleg met belangstellende scholen, de facebookpagina ‘Heb jij voor mij…?’ ingericht. Een Facebookgroep voor leerkrachten van basisscholen en middelbare scholen in Zutphen en Warnsveld die met elkaar materialen willen delen om het onderwijs te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan materialen voor sport en spel, kunst en cultuur, onderzoeksmaterialen, bouwmaterialen, handwerkmaterialen, gereedschap maar ook bijzondere zaken zoals torso’s, schelpen, 3D-printers, kostuums of bijzondere boeken.

Leerkrachten kunnen een bericht met vraag of aanbod plaatsen voor collega’s van andere scholen. Als er een match is, maken ze met elkaar afspraken over het ophalen, gebruik en terugbrengen van het materiaal. Zo kunnen er inspirerende ideeën en mogelijkheden uitgewisseld worden en nieuwe vormen van samenwerking ontstaan.

Via de Facebookgroep kunnen ook berichten verspreid worden van bedrijven of particulieren die materiaal te leen of te geef hebben. De redacteur van het Educatiepunt zal dit aanbod publiceren.Nieuwsgierig? Kijk op https://www.facebook.com/groups/hebjijvoormij/