Je schooldag in een pretpark beginnen?

B & O, Blog, Home, scholen

12-03-2020

Wie wil dat nou niet? Leerlingen van groep 7 van de Anne Frank School hadden dit geluk! Op vrijdag 6 maart stapten ze om half 9 op de fiets voor een lesprogramma bij kinderpretpark Julianatoren.

In het theater van het park werden ze welkom geheten door Robert de Graaff, en ze kregen meteen een pittige opdracht! Het park heeft een nog leeg terrein, en medewerkers zoeken naar een mooie invulling. “Jongens en meisjes, willen jullie ons helpen en een ontwerp maken met verschillende attracties in een speciaal thema?”

Met deze opdracht gaan de leerlingen de komende weken op school aan de slag, met hulp van leerkrachten Amanda Zandbergen en Ruud van den Heuvel én een kunstdocent. Eind april gaan ze hun ontwerp aan parkmedewerkers presenteren.

Maar, wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het ontwerpen en bouwen van een attractie? Vier parkmedewerkers hadden een mooi programma voorbereid, waarbij leerlingen leerden over verschillende beroepen en over de techniek van het bouwen van een attractie.

Leerlingen bestudeerden het park vanaf grote hoogte (in de Hoge Hoed), doken een kelder in om de aandrijving van een attractie te zien, leerden over veiligheid van attracties, zagen in een time-lapse hoe een attractie gebouwd werd en ontdekten hoe constructies sterk gemaakt worden. Ook werden ze meegenomen in de keuzes die gemaakt worden door de ontwerpster van de attracties. Wat kun je doen om te zorgen dat een attractie bij het park past, of bij een bepaald thema? Na uitleg over de fase van de tekentafel mochten ze naar buiten om het resultaat te bekijken. En ook de techniek van het theater werd niet overgeslagen! Leerlingen stelden heel veel vragen, en sprongen in onbewaakte ogenblikken in de klimrekken. Het park was nog gesloten voor publiek, dus alle ruimte!

Aan het eind van de ochtend hebben de leerlingen het lege veld opgemeten, zodat ze goed weten voor welke oppervlakte ze op school een ontwerp mogen maken.

Bedankt Robert, Violet, Fons en Michel voor de geweldige ontvangst en begeleiding!