Onze projecten

Pop-up project ‘Alles kan anders!’

Home, Project, scholen

Het Educatiepunt heeft samen met Fenom Ontwikkelkracht en Grote Broer Kunsteducatie/Kleinkunstig in 2020 een prachtig nieuw concept ontwikkeld: het Pop-Up Project ‘Alles kan anders!’, voor speels en uitdagend leren. Met deze projecten vergroten we de kansengelijkheid van kinderen in de bovenbouw van het basisonderwijs. 

ONS VERHAAL

In een Pop-Up Project ontwerpen en bouwen kinderen met een kunstenaar, een leerkracht en ondernemers uit de omgeving een creatief concept, bijvoorbeeld een restaurant, een camping of een sportterrein. De nadruk ligt op maken en speels leren. Het thema is steeds ‘Alles kan anders’, omdat alles wat bijzonder en gek is, juist heel interessant is!

Kinderen gaan aan de slag in divers samengestelde groepen. Ieder heeft eigen talenten en leervragen. Die brengen wij bij elkaar om kinderen een heel positieve leerervaring mee te geven, én inspiratie voor hun toekomst. Op school kunnen de kinderen daar weer op doorbouwen.

SELECTIE LEERLINGEN

Leerkrachten dragen leerlingen aan uit groep 5 tot en met 8 waarvan zij denken dat zij iets extra’s nodig hebben om met plezier te (blijven) leren. Het gaat om kinderen die een boost in zelfvertrouwen of vaardigheden kunnen gebruiken en ook om kinderen die behoefte hebben aan nieuwe rolmodellen.

HOE ZIET HET ERUIT?

We gaan óf een hele vakantieweek samen aan de slag, óf op een aantal opeenvolgende woensdagmiddagen. We werken op een creatieve en prikkelende locatie. Het thema van het project bepalen we samen met de kinderen. Alle kinderen krijgen een rol die hen aanspreekt doordat ze hun talenten in kunnen zetten om zich te ontwikkelen. De kinderen bepalen op welke locatie de eindpresentatie zal zijn voor ouders, familie en vrienden. Het is een project vol ontdekkingen om nooit te vergeten!

BEGELEIDING

De ontwikkeling en uitvoering van elk project worden verzorgd door professionals van Stichting Educatiepunt, van Fenom Ontwikkelkracht en door gekwalificeerde kunstdocenten en groepsleerkrachten. Bij elk project wordt samengewerkt met ondernemers uit de omgeving.

MEER INFORMATIE?

Bekijk de flyer.

Lees de achtergrondinformatie.

Neem gerust contact met ons op voor overleg over de uitvoering van het project bij u op school of bij u in de gemeente.