Presentatie Jonge vrijwilligers in de zorg

B & O, Blog, Home, scholen

24-06-2021 Van tuinieren tot huisdierendienst, van dansen tot spelletje-datingsapp; leerlingen van het Stedelijk Lyceum weten wat oud en jong kan verbinden!

Bij woonzorgcentrum de Polbeek zijn bewoners en medewerkers in het landelijke jaar van de vrijwilliger op zoek meer jonge vrijwilligers. Zoals in de vorige blog over dit project al beschreven, vroegen medewerkers van De Polbeek tijdens de aftrap de leerlingen van het 3e jaar Havo en Vwo mee te denken over deze vraag vanuit verschillende oogpunten. De leerlingen hebben de afgelopen weken gewerkt aan een eigen onderzoek naar aanleiding van de vraag van de Polbeek. Iedere leerling bedacht een eigen onderzoeksvraag om vanuit de eigen interesse en fascinatie aan de slag te gaan en zij werden daarvoor geïnspireerd met mooie voorbeelden van creatieve activiteiten die Fit-ART organiseert.

En zo gingen de leerlingen zelfstandig aan de slag. Zij hebben gebrainstormd, onderzoekjes opgezet, enquêtes gehouden en contact gezocht met de medewerkers en bewoners van de Polbeek. De medewerker ICT en Innovatie had binnen no-time 40 leerlingen op zijn snapchat! Lees de hele blog door op de afbeelding te klikken.