Reflectie door leerlingen binnen Blikopeners; verslag en filmpjes kennissessie 19 nov. 2020

B & O, Blog, Home, scholen

15-01-2021 De Blikopener-projecten die we ontwikkelen zijn van waarde voor de partners in de projecten, maar via de projecten ontwikkelen we ook kennis die we graag breed willen delen met geïnteresseerden. Wat zijn belangrijke inzichten over bijvoorbeeld projectontwerp, reflectie door leerlingen en samenwerking in teams van verschillende partners? Alle opgedane inzichten gaan we aan het eind van de projectperiode (voorjaar/zomer 2022) verzamelen in een toolkit.

Over de genoemde thema’s organiseerden we in november drie online kennissessies. Over elke sessie schreven we een artikel, waarin we ook de filmpjes die over het thema gemaakt zijn met jullie delen.

De tweede sessie vond plaats op 19 november 2020. We gingen in op de vraag hoe je de ervaringen van leerlingen kunt verdiepen via reflectie. Tijdens de sessie stond het reflectieaanbod centraal dat Wendy Kers (De Wereld van LOB) en Raïssa Velders (iTALENTi) speciaal voor Blikopener-projecten ontwikkelden.

Een verslag van het gevoerde gesprek (met filmpjes) vind je in het artikel dat we na afloop schreven. Klik op de afbeelding om het artikel in pdf te openen. Via het artikel kun je ook doorklikken naar de speciale flyer die Wendy en Raïssa over het aanbod ontwikkelden.

Veel plezier ermee!