“Kansen in Kaart”- spel voor projectontwerp

 

 

Uitdagend leren
Heeft u als school de wens om projecten te ontwikkelen rondom een thema, die leerlingen uitdagen en uitnodigen tot onderzoek en experiment? En wilt u dat de projecten uitgevoerd worden in samenwerking met lokale partners?

Het spel ‘Kansen in kaart’ kan ondersteunend zijn bij het ontwerpen van dit soort projecten.

Rijkdom van de samenleving

Het spel kan ingezet worden om de organisaties, bedrijven, faciliteiten en andere kansen in de omgeving van de school in beeld te brengen. Vaak is er meer te beleven dan je denkt!

Hoe werkt het spel?

Het spel heeft twee soorten kaarten:

  • De hele school doet mee!
    Hierop staan suggesties en denkrichtingen over het betrekken van bijvoorbeeld vakken of projecten van de school bij het project.
  • De hele stad doet mee!
    Hierop staan suggesties en denkrichtingen over het betrekken van partners uit de omgeving van de school.

Daarnaast is er een spelbord waarop de kaarten neergelegd kunnen worden zodat er overzicht van kansen ontstaat.

Het spel wordt gespeeld door een volledig team, of door een selectie van teamleden.

In overleg met u bepalen we de werkvorm om het spel in te zetten. Zo kunnen er kaarten ‘blind’ getrokken worden door de deelnemers om een brainstorm op gang te helpen, er kan een voorselectie gemaakt worden van kaarten die één voor één neergelegd worden door de spelleider of iedereen kan een kaart kiezen waarover iedereen gaat brainstormen.

Dit levert een enorm potentieel aan kansen op!
Een sessie wordt altijd afgesloten met het maken van keuzes: uw criteria voor het project worden gebruikt om te kiezen welke kansen verzilverd zullen worden.

Heeft u interesse?
Telefonisch geven we u graag meer informatie over de werkwijze, de spelonderdelen en de precieze aanpak. Of we komen even bij u op school langs om persoonlijk kennis te maken!

Credits
Illustraties: Karolien Blankers
Grafisch ontwerp: Marloes Weijl (Studio Macloes)