Wij presenteren: Blikopeners-team Kappert Bouw Bv

B & O, Blog, Home, scholen

20-11-2019

“Veiligheid in de Bouw”

Het team
Het Zutphense bedrijf Kappert Bouw bv wil graag dat de medewerkers op een veilige manier werken en dat zij op de hoogte zijn van de laatste veiligheidseisen- en afspraken. Zij vragen de leerlingen van het eerste jaar Technasium aan het Eligant Lyceum advies over een vernieuwde manier om Veiligheid in de bouw onder de aandacht te brengen.

Het Technasium is een onderdeel van het Eligant waarbij leerlingen leren onderzoeken en ontwerpen. Een mooie voorbereiding op het HBO en de Universiteit en natuurlijk op een baan in de toekomst! De school zoekt actief samenwerking met bedrijven in de omgeving en daar past dit project goed in.

Ellen Barink van de John F. Kennedy basisschool maakt zich hard voor onderwijs dat bij de verschillende kinderen op school past. Een project als dit sluit goed aan bij verschillende basisbehoeften én leerstijlen van kinderen.

Al doende leren
Dit en volgend schooljaar gaan we als samenwerkingspartners ook onderzoeken en ontwerpen. Waarom doen de partners mee? Wat is er nodig om allemaal ‘winst’ te halen uit het project? Hoe werken we samen? Dat gaan we allemaal ontdekken door samen te doen. Zorgvuldig samenwerken en al doende leren. Net als de leerlingen eigenlijk.
We zijn heel nieuwsgierig naar wat we de komende jaren gaan bereiken samen met de leerlingen!

Een eerste BLIK in de toekomst??
Nou vooruit: nog voor het eind van 2019 adviseren de leerlingen van het eerste jaar Technasium Kappert Bouw bv over een vernieuwende manier om het onderwerp veiligheid onder de aandacht te brengen.

Wat dat wordt? En wie het gekozen ontwerp precies gaan realiseren? Dat weten wij nog niet. Wordt het een filmpje voor Kappert Bouw bv? Of een app voor de hele bouwbranche? Afhankelijk van wat de leerlingen bedenken en hun eigen ambitie kon dit wel eens van grote waarde worden van zowel Kappert Bouw bv (en wie weet voor heel bouwend Nederland) als voor de leerlingen zelf.

In januari gaan Kappert Bouw en de John F. Kennedyschool in gesprek over de mogelijkheden die hun samenwerking kan bieden.