Wij presenteren: samenwerking de Walter Gillijnsschool en activiteitencentrum het Trefhûs van Philadelphia Zorg

B & O, Blog, Home, scholen

21-01-2020

Bewegen is gezond voor jong en oud. Niet alleen voor je lijf, maar ook voor je hersenen.
De leerlingen van groep 5 t/m 8 van de Walter Gillijnsschool in Zutphen bewegen veel in en om de school. Dus hun hersenen staan op scherp! Daarom heeft het Trefhûs in Brummen hen gevraagd eens mee te denken over een plan dat zij hebben.

Bij het Trefhûs komen elke dag cliënten met een ernstige meervoudige beperking om mee te doen aan verschillende activiteiten. De medewerkers doen er alles aan om hen te laten bewegen. Zij willen daarom een pad langs het terrein aanleggen dat hen op verschillende manieren uitdaagt om te bewegen. Voelen, ruiken, horen, zien; er moet genoeg gebeuren om de mensen te prikkelen.

De leerlingen gaan een plan maken om te komen tot een goed advies aan de werkgroep die zich bezighoudt met het ‘beleefpad’. Wat voor cliënten komen daar eigenlijk? En wat houdt het in om een beperking te hebben? Waar moet je dan rekening mee houden? Door met verschillende medewerkers te praten en cliënten te observeren komen de leerlingen niet alleen aan de informatie die zij nodig hebben voor hun opdracht, maar komen ze al doende ook meer te weten over verschillende beroepen in de zorg.
Met alles wat ze te weten zijn gekomen maken de leerlingen in samenwerking met een beeldend docent een presentatie voor de cliënten en medewerkers van het Trefhûs. Bijvoorbeeld aan de hand van een aantal 3d-modelletjes doen ze suggesties voor onderdelen van het ‘beleefpad’.

En na de presentatie? Zeggen we dan: ”Bedankt en tot ziens!”?  Nee hoor! Wie weet kan er volgend schooljaar wel meegeholpen worden met de aanleg en het in gebruik nemen van het pad en komen de kinderen van de Walter Gillijnsschool regelmatig terug om lekker te bewegen met de bewoners!