Wij presenteren: samenwerking het Kompaan College en de Anne Flokstraschool

B & O, Blog, Home, scholen

Zutphen, 07-04-2021

 “Hoe kan de rondwandeling over de ME in Zutphen nóg toegankelijker worden voor de leerlingen van de Anne Flokstraschool?”

                                                                         

 Een groep eerstejaars leerlingen van Kobbe Jan Boekelo van het Kompaan College heeft zelf de afgelopen tijd geleerd over de Middeleeuwen. Nu krijgen zij de vraag van Saskia Leneman, leraar aan de Anne Flokstraschool, mee te denken over hoe de leerlingen uit groep 6,7 en 8 van de school voor Speciaal Onderwijs ook kunnen leren over deze tijd in Zutphen.
Wie zijn de leerlingen van de Anne Flokstraschool? Waar moet je rekening mee houden? Wat kunnen de kinderen goed? Waar worden ze blij van? Met die vragen kunnen de Komaanleerlingen terecht bij zorgspecialisten die verbonden zijn aan de school. Daardoor krijgen ze een eerste beeld van beroepen in de zorg, wat het doel van Blikopeners is.

 Nadat de leerlingen van het Kompaan College hebben kennisgemaakt met de leerlingen van de Anne Flokstraschool en hun speciale behoeften gaan de leerlingen aan de slag met een bestaande rondwandeling van Musea Zutphen. Anita Kuipers, educatief medewerker van het museum, is benieuwd naar waar de leerlingen mee komen: “Nieuwe ideeën en suggesties zijn altijd welkom!”.
Zorgspecialisten van de Anne Flokstraschool geven feedback op de aanpassingen en natuurlijk wordt de wandeling getest met de echte experts: de leerlingen van de Anne Flokstraschool zelf! Als het lukt wordt het project afgesloten met een gezamenlijke les waarin alle leerlingen hun persoonlijke gevelsteen maken van klei. Wat dat is een gevelsteen? Dat kun je straks vragen aan de in totaal 30 deelnemers aan dit project!

 De komende maanden gaan de leerkrachten zeilen langs (hopelijk steeds minder) maatregelingen, gebruik makend van de mogelijkheden van digitale werkvormen, maar hopelijk ook steeds meer kansen om elkaar echt te ontmoeten. Samen werken zij aan een mooie manier om de werelden van hun leerlingen wat dichter bij elkaar te brengen en al het moois dat werken in de zorg te bieden heeft zichtbaar te maken!

Chapeau voor de leraren die in deze ingewikkelde periode toch de handschoen oppakken meedoen aan uitdagende projecten als Blikopeners!