Wij presenteren: samenwerking Julianatoren en Anne Frank School

B & O, Blog, Home, scholen

 21-02-2020

Via de Blikopener-projecten laten we bij het Educatiepunt leerlingen van basis- en middelbare scholen kennismaken met beroepen in de techniek en de zorg. In het project dat we jullie nu presenteren, kruipen leerlingen van groep 7 van de Anne Frank School in de rol van ontwerper van attracties!

Iedereen die in Apeldoorn woont kent het, en praktisch iedereen (met kinderen) onder de 10 is er vást ook geweest: Kinderpretpark Julianatoren. Er zijn maar liefst 60 attracties en allerlei verschillende shows. Maar… hoe bijzonder is het als je ook achter de schermen mag kijken, en zelfs mee mag werken aan de ontwikkeling van een nieuwe attractie?

Schrap je alle techniek uit een attractiepark, dan houd je een akelig leeg veld over. Oftewel, Julianatoren is een geweldige plek voor een ontdekkingstocht naar techniek. Leerlingen mogen kennismaken met medewerkers die attracties ontwerpen, die de constructie en bouw van attracties verzorgen en die zorg dragen voor de veiligheid. Een time-lapse (een versneld filmpje, bestaande uit filmfragmentjes die allemaal op een ander moment zijn gemaakt) van de bouw van de nieuwste attractie De Hoge Hoed brengt alle bouwstappen voor de leerlingen heel mooi in beeld.

En dan mogen de leerlingen zelf aan de slag! Achterin het park is een groot leeg veld, waar nog 2 nieuwe attracties een plek kunnen krijgen. De leerlingen gaan het veld opmeten, ideeën voor attracties ontwikkelen, thema’s bedenken en natuurlijk ook nadenken over de paadjes, bankjes en het groen. Tot slot gaan ze hun ontwerpen vormgeven met een kunstdocent en hun eigen leerkrachten Amanda en Ruud. Eind april is het spannende moment van het presenteren van hun ontwerpen aan medewerker van Julianatoren. Ter afronding van het project kijken leerlingen terug op hun ervaringen en gaan ze na wat ze over hun eigen interesses en talenten geleerd hebben.

Heel veel succes gewenst allemaal!

Ps. Binnenkort presenteren we jullie ook een bijzonder project dat leerlingen van het Mheenpark (Mavo 2) gaan uitvoeren bij Julianatoren.

Foto Julianatoren: ANP