Wij presenteren: samenwerking Kompaan College en Studio Nico Wissing

B & O, Blog, Home, scholen

04-03-2020

Wat doen planten met het klimaat in onze klas?

Hoe meet je dat? En wat meet je dan eigenlijk?
Kunnen we zelf een meetinstrument maken?
En hoe lang duurt het voor je verschil meet? En waarom is het klimaat in de klas eigenlijk belangrijk?

Mavoleerlingen van het Kompaan College in Vorden gaan aan de komende maanden aan de slag met een vraag van Studio Nico Wissing, een bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur dat in binnen- en buitenland gewaardeerd wordt om zijn duidelijke visie over het vergroenen van steden en het betrekken van jongeren daarbij.

Techniekdocent Ron Bastiaan Net werkt graag en veel met projecten als dit voor zijn leerlingen. Toen Blikopeners werd geïntroduceerd op zijn school was hij meteen enthousiast. Reizen met de leerlingen? Geen probleem. Lestijd vrijmaken? Ja hoor, dat lukt wel. Kijk, dan hebben we dus een match!

Er wordt materiaal aangeschaft om zelf sensoren te maken, Nico Wissing en zijn collega Steven Kamerling komen op school langs om de leerlingen te vragen mee te doen aan het onderzoek en de leerlingen te inspireren.

En hoe het verder loopt? Dat hangt af van wat de leerlingen tegen gaan komen en ontdekken. Natuurlijk presenteren zij hun bevindingen aan Studio Nico Wissing. Maar wie weet wat daarop volgt?

Een advies aan hun eigen school over planten in het klaslokaal, een bewateringssysteem ontwikkelen voor de planten in het klaslokaal, verschillende manieren van bemesting testen; het kan allemaal!