‘Dichtbij mij’, een Blikopener van Eligant Lyceum en woonzorgcentrum de Polbeek

B & O, Blog, Home, scholen

Zutphen 10-02-2022

Als mensen behoefte hebben aan meer contact met anderen, wie of wat is er dan nodig? Maak daarbij de ouderen onderdeel van het onderzoeksteam!

Vorig jaar hebben de 3e jaars leerlingen havo en vwo van het Stedelijk Lyceum (inmiddels Eligant Lyceum) in het kader van een Blikopener meegedacht over hoe de Polbeek meer jonge vrijwilligers voor de zorg kan bereiken. De leerlingen hebben adviezen gegeven over activiteiten en technische ondersteuning die zowel voor jongeren als bewoners aantrekkelijk en ondersteunend zijn. In de blog die we hierover schreven lees je meer over dit project.

Aan één van de ideeën van de leerlingen is een vervolg gegeven bij het 2e jaar Onderzoeken & Ontwerpen van het Technasium dat onderdeel is van het Eligant. De leerlingen werken op dit moment aan een tuinontwerp waarin de bewoners zelf actief kunnen zijn en waar plek is voor ontmoeting met familie en vrienden, buurtbewoners en de kinderen van het kinderdagverblijf dat in hetzelfde gebouw gevestigd is. Over dit project later meer in een aparte blog.

En inmiddels zijn we alweer toe aan de tweede Blikopener van het Eligant Lyceum en de Polbeek. Ook deze keer gaan de leerlingen kennismaken met de breedte van het werken in de zorg. De leerlingen starten vanaf de laatste periode van het derde leerjaar in de profielen waarin zij examen zullen doen. De vraag vanuit de Polbeek is dit keer om mee te denken over hoe hun bewoners makkelijker contact kunnen maken met mensen in hun omgeving. Deze vraag is vertaald in 4 opdrachten die aansluiten bij de profielen.

Welke dat zijn? En hoe welke vragen dit oproept bij de docentenwerkgroep van het Eligant? Leer meer hierover in de blog door op de afbeelding te klikken.